Koje švedsko jelo je stvoreno za tebe?

Koje švedsko jelo je stvoreno za tebe?

Protekle sedmice smo se podsetili šta vaše omiljeno norveško jelo govori o vašoj ličnosti, a danas stiže nešto još zanimljivije. U nastavku je kviz pomoću koga ćeš saznati koje švedsko jelo najviše odgovara tvom karakteru, usput ćeš obogatiti znanje nekim korisnim informacijama o švedskoj kuhinji, a vreme ispuniti zabavom. 

Da li ti se sviđa rezultat?

Od ponuđenih poslova najprivlačnije ti deluje:

Vikendom najviše voliš da:

Tvoj idealni partner:

Na odmor bi putovao/la:

Oblačiš se:

Od filmova najviše voliš:

Što se tiče prijatelja:

Politički:

Tvoj stan izgleda:

Priroda za tebe predstavlja:

Švedska jela
Köttbullar

Jednom rečju - ćufte. U Švedskoj se obično služe sa smeđim sosom, krompir-pireom i džemom od brusnice. Oduševljen si Skandinavijom, posebno Švedskom. Vikendom ideš u Ikeu čak i ako ne nameravaš ništa da kupiš, nego samo blejiš po rafovima a ponekad se i izgubiš. Naravno kupiš i ćufte, koje posle jedeš kod kuće uz omiljenu nordijsku krimi seriju. Radiš od kuće za neku stranu kompaniju i nemaš mnogo kontakta sa svetom oko sebe, u svojoj glavi ti si u Švedskoj.
Surströmming

Blago usoljena, fermentisana baltička haringa. Obično se jede na tankoj kriški hleba, sa dodacima kao što su kisela pavlaka, ukišeljen luk, vlašac i slično. Ili imaš 70+ godina, ili si baš veliki štreber po pitanju hrane, ili si prosto čudan/na. Privlače te neobični i jaki ukusi, kako u kulinarstvu, tako i u životu, i nikad ne zazireš od toga da probaš nešto novo. Pažljivo biraš društvo u kome boraviš, a naročito uživaš u stvaralčkim aktivnostima, bilo da su iz oblasti muzike, glume ili književnosti.
Kanelbullar

Rolnice od kvasnog testa sa premazom od cimeta, šećera i putera, neizbežan dodatak na pauzi za kafu, što bi se na švedskom reklo “fika”. Praviš se da si nedostupan/na ali u stvari si romantik u duši i pomalo naivan/na. Omiljena knjiga ti je Pipi duga čarapa, a omiljeni crtani Mumijevi sinhronizovani na bosanski. Radiš neki posao koji se može raditi iz kafića, jer bez kafe ne možeš, a često se nađe tu i nešto slatko. Ne voliš da kuvaš, ali voliš da mesiš.
Gravlax

Usoljeni losos sa mirođijom. Voliš živu ribu i ostale rizike u životu. Ako pomisliš da si se previše uljuljkao/la u svojoj svakodnevici, odmah moraš da nešto preokreneš za 180 stepeni. Veridbe raskidaš pred oltarom a poslove napuštaš kada ti ponude menadžersko mesto i povišicu. Sem Skandinavije jako voliš Japan, ložiš se na anime i kendo. Probao/la si fugu i preživeo/la, ako nisi probao/la bi.
Janssons frestelse

Tradicionalno božićno jelo koje bi se moglo opisati kao musaka od krompira i inćuna. Porodičan si tip koji najviše voli da provodi večeri u sigurnosti svoga doma sa svojim najbližima. Iako ovo može izgledati kao da si dosadna osoba, zapravo te krase prefinjen smisao za humor i britak jezik. Odgovoran si saradnik i veliki stručnjak u svom poslu. Najviše te raduje čitanje dobrog štiva i boravak u prirodi ili barem na svežem vazduhu.
Varmkorv

Švedska varijanta hot-doga koja je uvezena iz Nemačke, a koja se konzumira po pravilu sa kečapom i/ili senfom. Nisi veliki ljubitelj fizičkih aktivnosti ako ne podrazumevaju šetnje od kafića do kafića. Posao ti nije naročito bitan u životu, ali si zato vrlo društvena osoba koja uvek ima neku temu za razgovor u rukavu. Osim toga voliš i da provoriš vreme ispred ekrana, uz dobru popularnu muziku, a previše teške teme nisu tvoj fah. Jednom rečju, “voliš sve što vole mladi”.

Share your Results:

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment