Koji si tip učenika?

Koji si tip učenika?

Učite strani jezik, a niste sigurni da li ste na dobrom putu? Da biste otkrili najbolju strategiju za vas, prvo treba da vidite koji ste tip učenika. Tako da izvol’te, otkrijte!

Nakon održanog časa, kada sedneš da uradiš domaći?

U dogovoru sa nastavnikom treba da se prijaviš za test na određenom nivou. Kako se postavljaš?

Koja ti je omiljena vrsta vežbanja na času?

Za domaći treba da napišeš sastav na stranom jeziku. Koji pristup ti deluje najpametnije?

Kako reaguješ ako nastavnik u grupi postavi pitanje na koje ZNAŠ odgovor?

A kako reaguješ ako ti nastavnik postavi pitanje na koje NE ZNAŠ odgovor?

Čas je počeo, a ti nemaš urađen domaći. Kako postupaš?

Kako reaguješ kada ti nastavnik ispravi grešku?

Koji si tip učenika
San svakog nastavnika

Učenje stranog jezika ti deluje kao savršena aktivnost u slobodno vreme i po svoj prilici ti ne manjka ni talenta za to. Ne predstavlja ti problem ako moraš da se odrekneš nekih drugih stvari da bi završio domaći ili odradio nešto drugo što ima veze sa učenjem. Ako učestvuješ u grupnoj nastavi, za očekivati je da si pokretač raznih pitanja i tema koje pravom nastavniku predstavljaju pravo osveženje u poslu, iako se ponekad svojski pomuči da pronađe odgovor na tvoje pitanje. Nemamo posebnih saveta za tebe pošto u potpunosti razumeš koncept učenja, možemo jedino da ti poželimo sreću u narednom poduhvatu kog odlučiš da se latiš.
Pravi pravcati štreber

Nesumnjivo imaš motiva i volje da naučiš strani jezik, ali ti strategija ponekad nije najbolji prijatelj. Možda ti stečene navike od ranije predstavljaju prepreku u razvijanju veštine kao što je baratanje stranim jezikom, ali to svakako ne znači da si izgubljen slučaj. Najsigurnije se osećaš kada radiš stvari onako kako ti misliš da treba, iako se to ponekad kosi sa onim što je za tebe najbolje. Probaj malo da se otrgneš predrasudama kojima se vodiš i unesi malo impulsivnosti u svoje učenje. I zapamti da sreća prati hrabre!
Klasični kampanjac

Verovatno te je na put učenja jezika navela neka „viša sila“ i svestan si da „moraš“ da ga naučiš, ali avaj. Em što smatraš da vreme može da se provede kvalitetnije uz druge stvari, em što ne razumeš baš najbolje kako strani jezik treba da se uči, i to sve onda često rezultira polusretnim pokušajima da se gradivo propisno usvoji. Redovno prisustvuješ nastavi očekujući da će ti stvari koliko-toliko ući u glavu, ali čim se iza tvojih leđa zatvore vrata učionice, ode mozak na ispašu.
Zalutali prolaznik

Dobro, nisi baš u potpunosti zalutao – ima i od tebe neke vajde, ali samo ako si šaljive prirode i socijalno obrazovana osoba na koju nastavnik prosto ne može da se naljuti. U tom slučaju znaš da doprineseš atmosferi na času, ali koliko to sve ima rezultata kad je reč o naučenom stranom jeziku, pod velikim je znakom pitanja. Ako ti slučajno padne na pamet da je kurs jezika dovoljno platiti, i onda znanje neminovno samo ulazi u glavu, bolje odustani dok nije cela ušteđevina otišla uzalud. Jer za hleb nije dovoljno samo da kupiš motiku, mora njome i da se okopava.

Share your Results:

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment