Polaganje testa iz norveškog u Beogradu

Polaganje testa iz norveškog u Beogradu

Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Narodnim univerzitetom u Norveškoj od ove godine organizuje polaganje pismenog dela ispita za nivoe B2 i C1, poznatijeg po imenu Bergenstesten. Uverenje o položenom pismenom delu Bergenstesta je validan dokument kojim se dokazuje nivo znanja neophodan za upis na više škole i univerzitete u Norveškoj, dok i pojedini norveški poslodavci traže dokaz o poznavanju norveškog jezika na ovom nivou.
Pismeni deo se sastoji iz pet različitih vrsta zadataka koji su grupisani u dva dela. Prvi deo traje 2,5 sata i obuhvata razumevanje tri teksta kroz 28-32 zadataka – pitanja na koja treba dati odgovor, odnosno odabir jedne od više ponuđenih alternativa – razumevanje 25 kratkih monologa ili dijaloga kroz pitanja sa ponuđenim odgovorima i pisanje referata nakon odslušanog intervjua. Drugi deo traje isto toliko i obuhvata 30 zadataka kroz koje se ocenjuje poznavanje gramatike i vokabulara i na kraju pisanje eseja koji broji 350-400 reči na određenu temu.
Polaganje Bergenstesta u Beogradu održaće se u četvrtak, 5. aprila 2018. godine sa početkom u 9 časova, u prostorijama Filološkog fakulteta u Beogradu, Studentski trg 3. Zainteresovani kandidati se za polaganje testa prijavljuju direktno norveškoj partnerskoj instituciji Folkeuniversitetet, pri čemu je za prijavu 10. februar 2018. Za prijavu za polaganje u inostranstvu, pogledajte uputstvo na sajtu partnerske institucije. A za ostale informacije u vezi sa samim polaganjem na Filološkom fakultetu u Beogradu pratite obaveštenja na njihovom sajtu.
A ako želite da se najbolje moguće pripremite za polaganje istog, tu smo mi.

 

No Comments

Post A Comment